Ga naar de inhoud

Mijn boek heeft een gezicht

 

Mijn boek ‘Verzonken horizon’, dat op 4 februari 2024 (Wereldkankerdag) wordt gepresenteerd bij boekhandel Post Scriptum in Schiedam, heeft nu ook een gezicht! 

Doneer aan KWF en ontvang een boek
Mijn uitgever heeft een mooi ontwerp gemaakt dat na een enkele aanpassing volledig aan mijn wensen voldoet. Langzamerhand komt een gevoel van trots naar boven dat over enige tijd mijn boek in de winkel ligt en te koop zal zijn. Een pre-order bestellen kan nu al via Uitgeverij Klare Taal. Klik hiervoor op deze link. Inschrijven kost hooguit een minuut. Vrijwel de volledige opbrengst van mijn boek kom ten goede aan KWF Kankerbestrijding. Kortom, een donatie aan KWF – ter bestrijding van de ziekte die inmiddels 1 op de 2 mensen treft –  levert je zomaar een boek op.

Schilderij van eigen hand
Het leuke is, dat het schilderij dat de omslag siert, door mijzelf gemaakt is. Eerlijk is eerlijk, ik ben daarbij wel een paar handjes geholpen door mijn oud-collega Hester Verbeek, die mij enige tijd geleden aanbood om gratis een schilder workshop bij haar te volgen. Ik liet me inspireren door een van de geweldige sculpturen van de Franse beeldhouwer Bruno Catalano. Deze in Marokko opgegroeide kunstenaar staat bekend om het maken van beelden van reizende figuren waarvan substantiële delen ontbreken. En zo voelt het ook wanneer je leeft met de diagnose ‘ongeneeslijk ziek’ en de blijvende beperkingen die het gevolg zijn van de ziekte. Alsof een substantieel deel van jezelf ontbreekt.

Licht in de duisternis
De man met die reistas, die naar de horizon staart die verzinkt, staat symbool voor hoe ik mijn leven momenteel ervaar en beleef. Je ziet dat de man ‘gebroken’ is. Zijn lichaam is als het ware door midden gesneden, zijn linkerbeen hoort niet meer bij de rest van zijn lichaam. Ondanks, of misschien juist dankzij de wetenschap waarin hij inmiddels berust, reist hij vrolijk verder en geniet hij zoveel mogelijk van de zon die nog altijd straalt. Ook al zakt de zon steeds dieper in de zee, hij geeft nog voldoende licht. Voldoende licht om met alle beperkingen die hij heeft de duisternis van het bestaan tegemoet te treden. Het is wat het is. Carpe diem!

(Over)leven met kanker
De gebundelde blogs van Martin in ’Verzonken horizon’ beschrijven pakweg anderhalf jaar van zijn leven en schetsen een ontroerend en realistisch beeld van hoe (over)leven met kanker er in de praktijk uitziet. Herkenbaar, inspirerend en troost biedend aan mensen met kanker en hun naasten, maar tegelijk ook informatief en verrijkend voor mensen die gelukkig nog niet met kanker te maken hebben gehad.

Copyright © 2024 Verzonkenhorizon.nl - Website ontwikkeld door Rood Fruit B.V.